Alcoholvrije kerstpunch   

Voor 4 grote glazen (250 ml/glas):

- 400 ml appelsap
- 300 ml rood druivensap
- 200 ml veenbessensap 
- 100 ml sinaasappelsap
- 1/2 sinaasappel
- een scheut esdoornsiroop naar smaak
- 3 kruidnagels
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- ev. een snuifje vanillepoeder

Werkwijze:

- Snijd de sinaasappel in partjes en prik in enkele partjes de kruidnagels. 

- Giet alle sappen in een kookpot, voeg de specerijen toe alsook de sinaasappelpartjes en de esdoornsiroop. 

- Verwarm tot net aan het kookpunt gedurende enkele minuten. 

- Zet van het vuur en laat nog even trekken. Serveer warm of koud in glazen theetassen met een sinaasappelpartje.

Variatie: vervang het veenbessensap door vlierbessensap of granaatappelsap, de esdoornsiroop door appel-casisdiksap en voeg eens anijspoeder of steranijs toe.