Alcoholvrije kerstpunch
Voor 4 grote glazen (250 ml/glas):
- 400 ml appelsap
- 300 ml rood druivensap
- 200 ml veenbessensap
- 100 ml sinaasappelsap
- 1/2 sinaasappel
- een scheut esdoornsiroop naar smaak
- 3 kruidnagels
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- ev. een snuifje vanillepoeder
Werkwijze:
- Snijd de sinaasappel in partjes en prik in enkele partjes de kruidnagels.
- Giet alle sappen in een kookpot, voeg de specerijen toe alsook de sinaasappelpartjes en de esdoornsiroop.
- Verwarm tot net aan het kookpunt gedurende enkele minuten.
- Zet van het vuur en laat nog even trekken. Serveer warm of koud in glazen theetassen met een sinaasappelpartje.
Variatie: vervang het veenbessensap door vlierbessensap of granaatappelsap, de esdoornsiroop door appel-casisdiksap en voeg eens anijspoeder of steranijs toe.