Rabercake met ahornsiroop

Voor 4-5 pers

Ingrediënten:

  • 600 à 700 g rabarber
  • 250 g Demeter speltbloem
  • 150 g zachte roomboter
  • 1,2 dl ahornsiroop
  • 1 ei (indien geen ei, voeg dan 50 ml granendrank toe)
  • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • theelepel vanille poeder
  • Snuif zout
  • Ev. 1 theelepel gemalen gedroogde eischaal of gemalen sesamzaad om het calciumgehalte op peil te houden bij gebruik van rabarber. Niet nodig bij gebruik van ander fruit

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 250°C
  • Beboter een taartvorm en bestuif met meel
  • Maar de rabarber schoon en snijd in stukjes
  • Maak met de overige ingrediënten een beslag
  • Verdeel de helft van het beslag over de taartbodem en druk het fruit er wat in
  • Doe de rest over het fruit. Het kan best wat nonchalant.
  • Bak de taart gaar in 45 min op 180°C