Groentenstoofpotje met gedroogde abrikozen en kikkererwten

Voor 4-5 pers

  • 2 courgettes
  • 700 g wortels
  • 1 uien
  • 10 gedroogde Demeter abrikozen
  • 2 spl Demeter rozijnen
  • ev. 2 spl cashewnoten
  • spl arrowrootmeel
  • (geklaarde) boter of olijfolie of kokosvet
  • ¼ koffielepel paprikapoeder
  • ¼ koffielepel kerriepoeder
  • ¼ koffielepel curcuma
  • Zout
  • 150 g gare Demeter kikkererwten, uitgelekt. Gebruik je gedroogde Demeter kikkererwten dan bereid je zoals hiernaast beschreven*

Werkwijze:

  • Week de abrikozen en rozijnen voor minstens 1 uur in water.
  • Snijd de courgettes in schuine stukjes van ca 2 cm en de wortelen in schuine plakjes van ca 1 cm.
  • Verwarm de boter of olijfolie en fruit de ui aan.
  • Voeg de specerijen toe en daarna de groente.
  • Giet er wat weekvocht van de gedroogde vruchten over en laat 10 min stoven.
  • Voeg de rozijnen en de in stukjes gesneden abrikozen toe en laat verder sudderen tot de groente gaar zijn.
  • Rooster de cashewnoten en voeg deze  bij de groenten.
  • De saus kan je eventueel indikken met arrowroot.
  • Voeg op het einde de gare kikkererwten toe.