Groentenstoofpotje met gedroogde abrikozen en kikkererwten
Voor 4-5 pers
- 2 courgettes
- 700 g wortels
- 1 uien
- 10 gedroogde Demeter abrikozen
- 2 spl Demeter rozijnen
- ev. 2 spl cashewnoten
- spl arrowrootmeel
- (geklaarde) boter of olijfolie of kokosvet
- ¼ koffielepel paprikapoeder
- ¼ koffielepel kerriepoeder
- ¼ koffielepel curcuma
- Zout
- 150 g gare Demeter kikkererwten, uitgelekt. Gebruik je gedroogde Demeter kikkererwten dan bereid je zoals hiernaast beschreven*
Werkwijze:
- Week de abrikozen en rozijnen voor minstens 1 uur in water.
- Snijd de courgettes in schuine stukjes van ca 2 cm en de wortelen in schuine plakjes van ca 1 cm.
- Verwarm de boter of olijfolie en fruit de ui aan.
- Voeg de specerijen toe en daarna de groente.
- Giet er wat weekvocht van de gedroogde vruchten over en laat 10 min stoven.
- Voeg de rozijnen en de in stukjes gesneden abrikozen toe en laat verder sudderen tot de groente gaar zijn.
- Rooster de cashewnoten en voeg deze bij de groenten.
- De saus kan je eventueel indikken met arrowroot.
- Voeg op het einde de gare kikkererwten toe.