Maanzaadrol

Ingrediënten en werkwijze:

  • 1 rol bladerdeeg beleggen met maanzaadvulling* (zie recept hieronder)
  • Oprollen
  • Ringen afsnijden van 2,5 cm dikte
  • Insmeren met wat gesmolten boter
  • afbakken in en oven van 200 ° C gedurende 25 minuten

Ingrediënten vulling:

  1. A 150 gr kokosbloesemsuiker of rijstsiroop 
  2. B 30 gr Demeter-honing
  3. C 0,375 l amandelmelk
  4. D 500 gr gemalen Demeter-maanzaad*
  5. E 250 gr gemalen broodkruim
  6. F 100 gr Demeter-rozijnen
  7. G kaneel
  8. H citroenrasp
  9. I eventueel rhum

Werkwijze:

A,B,C aan de kook brengen en even laten opkoken.

Van het vuur nemen en D tot I bijvoegen en goed onder mekaar mengen.