Home » Olijven

Olijven & gedroogde vruchten

  • uit het ongerepte zuiden van de Peloponessos
  • ontpitte olijven
  • handgeplukte olijven van de Kalamata-soort
  • uit gecontroleerde biologisch-dynamische teelt

De vlezige, grote olijven

De stad Kalamata in het zuiden van de Peloponessos heeft haar naam gegeven aan deze grote, donkerpaarse olijven. Ze hebben een malse, vlezige textuur en zijn ideaal als tafelolijf. Ze worden met de hand geplukt om ze niet te kwetsen.

Kalamata olijven in de keuken

Als tafelolijf zijn ze ideaal bij de aperitief, mezze en tapas. Maar je kan ze ook verwerken op pizza's, in salades of ze blenden tot tapenade. 

  • rijk aan vezels
  • rijk aan anti-oxydanten
  • natuurlijk, ongezwaveld
  • uit gecontroleerde biologisch-dynamische teelt

Heilzame eigenschappen van de gedroogde Agen-pruim

Volgens recente studies van Pr. R. PRIOR (Tufs University de Boston) staat de pruim van Agen aan de top van de vruchten en groenten die de capaciteit hebben om vrije radicalen te absorberen. Het is het gehalte aan provitamine A en vitamine E dat deze de anti-oxyderende en beschermende eigenschappen geeft. Reden te meer om dit lekkers te verorberen. Dat gedroogde pruimen de stoelgang een handje meehelpen is bekend. Maar dat is niet het enige: gedroogde pruimen voeden de gunstige darmbacteriën en verminderen de kans op darmkanker (studie Texas University,gepresenteerd op de Experimental Biological 2015 conferentie). Redenen genoeg om regelmatig gedroogde pruimen op het menu te zetten. 

Gedroogde pruimen in de keuken

Gedroogde pruimen zijn een gezond tussendoortje, zo uit het vuistje. Je kan ze natuurlijk ook toevoegen aan yoghurt en vlokkenpap.