Recepten met boeweit volle korrel en meel

Boekweit-zuurkool-pompoenschotel

Een herfstige schotel om van te smullen. De zuur-zoetcombinatie van zuurkool en pompoen geeft een verrassende toets aan dit gerecht. Samen met boekweit is dit een volwaardige maaltijd. Serveer er eventueel nog een bladsalade bij.

> RECEPT  

 

 

Boekweit-kastanjepuree

Nog een typisch herfstgerecht. De kastanjepuree maakt dit gerecht vrij zoet maar wel verrassend. Uiteraard kan je ook boekweitpuree maken zonder de kastanjepuree onder te roeren. Maar beslist het proberen waard voor liefhebbers van kastanje!

> RECEPT                                                               

 

Boekweitvla

Met (volkoren) melen van granen en pseudogranen kan je heerlijke vlaatjes of puddings maken, afhankelijk van de consistentie en of je er nog een geleermiddel aan toevoegt zoals agar agar. Deze vla is extra voedzaam niet alleen door het bio-dynamische boekweitmeel maar ook door de amandelpasta. Ideaal als afsluiter van een vegane maaltijd waar je misschien nog wat extra eiwit kan gebruiken. De vla wordt gezoet met kokosbloesemsuiker. Je kan het ook als ontbijt serveren bijv. met wat banaan. 

> RECEPT                                                      

 

Glutenvrije notenkoekjes

Met het biologisch-dynamische boekweitmeel, dat van nature glutenvrij is, kan je glutenvrije koekjes bakken in alle geuren en kleuren. Meng het meel met een ander glutenvrij meel voor meer evenwicht in smaak en meer voedzaamheid zoals rijst-, gierst- of quinoameel.

> RECEPT                                                      

 

Glutenvrije citroen-gemberkoekjes

Met het biologisch-dynamische boekweitmeel, dat van nature glutenvrij is, kan je glutenvrije koekjes bakken in alle geuren en kleuren. Meng het meel met een ander glutenvrij meel voor meer evenwicht in smaak en meer voedzaamheid zoals rijst-, gierst- of quinoameel. Glutenvrije koekjes rol je het beste uit tussen twee bakpapieren aangezien ze zeer breekbaar zijn. 

> RECEPT