Recepten met gerst volle korrel

Gerstovenschotel met groenten en kwark

Een heerlijke ovenschotel met Demeter gerst volle korrel die werd bereid in de drie noodzakelijke stappen om een graan mooi te openen: weken, koken en nawellen. Gemengd met gare groentjes en kwark wordt het graan nog even in de oven geplaatst zodat de componenten zich met elkaar kunnen verbinden. 

> RECEPT                                                                

 

Gerstsalade

Deze salade kan je lauwwarm of koud serveren. De gekookte en goed nagewelde volle korrel wordt gemengd met gare groentjes. Ideaal voor als je een groenterestje kwijt wil. 

> RECEPT                                                                   

 

 

Gerst-bloemkoolsoep

Voor een bloemkoolsoep met een volle romige smaak en fluweelachtige consistentie, bind je ze met gerstmeel. Maal hiervoor de Demeter volle gerstkorrel fijn in de graanmolen. Gerst en bloemkool gaan goed samen en je zal beslist verrast zijn door deze voedzame soep. Pimp ze eventueel op met wat gebroken hazelnoten en een lepeltje van een of andere pesto.. Smakelijk!

> RECEPT                                                                   

 

Gerstecrème met dadels

Met graanmelen, zoals met Demeter gerstemeel (gemalen volle korrel), kan je heerlijke crèmes maken als dessert. Je kookt het meel op in een plantaardige melk totdat je als consistentie vladikte hebt. Nadien kan je de crème naar wens afwerken met bijvoorbeeld sinaasappel, citroen, chocolade, hazelnootpasta, ... of met dadels zoals in dit recept. Zo tover je snel een gezond en voedzaam dessert op tafel waar ook kinderen van smullen!

> RECEPT