Recepten met polenta en maïsmeel





Maïs-venkelsoep
Een heerlijk en snel-klaar-soepje dat nog puurder smaakt met biologisch-dynamische polenta. Het wordt niet gemixt en de venkel wordt fijn gesneden. Serveer met wat venkelgroen.
Polenta basisrecept
Met dit basisrecept kan je vele kanten uit om je polenta verder smaak te geven of verder te verwerken tot een leuk gerecht. Als je de polenta kookt in groentebouillon i.p.v. water dan zit je qua smaak al goed. Beginnen met een gestoofde uitje of wat knoflook geeft nog meer smaak.
Polentapizza
Je basispolenta verder verwerken tot een pizza is een makkie. Laat de polenta niet afkoelen maar strijk uit a.h.v. een palletmes of de bolle kant van een lepel. Wellicht de snelste pizza die je ooit zelf maakte! Beleg naar smaak en seizoen, werk af met (vegane) kaas en wat gedroogde pizzakruiden. Buon appetito!.
Maïs-rozemarijnsneetjes
Een origineel receptje met polenta. Maak de polenta klaar volgens basisrecept en werk af met een romige topping van mascarpone en rozemarijn.
Maïscake
Misschien denk je er niet altijd aan om je bio-dynamische tarwebloem of speltbloem te vermengen met maïsmeel? Jammer, want dat levert deze heerlijke goudgele maïscake op. Gebruik een natuurlijke zoetmiddel zoals kokosbloesemsuiker.