Home » Recepten » Peulvruchten

Recepten met peulvruchten

Megadarra, linzen met rijst en uien

Een populair gerecht uit Egypte en het Midden-Oosten dat zowel koud als warm smaakt en wordt opgediend met koele yoghurt. Voor meer levenskracht en voedingswaarde gebruik je groene linzen en volle basmatirijst uit biologisch-dynamische teelt.

> RECEPT                                                 

 

Zwarte linzensalade met noripoeder

Een heerlijke salade op basis van biologisch-dynamische zwarte linzen, verrassend op smaak gebracht met noripoeder, shoyu en geroosterde sesamolie. De paprika zorgt voor de kleur. Een vleugje Japan in de keuken!

> RECEPT                                                       

 

Iranese geroosterde kikkererwten met noten (Ajil)

Een heerlijke versnappering, borrelhapje of strooisel voor over salades. Best voedzaam door de eiwitten, vetten en mineralen. In Iran is het een typsich gerecht bij het Perzische nieuwejaar (21 maart). Maak er een zoete versie van door gedroogde vruchten toe te voegen zoals biologisch-dynamische pruimen

> RECEPT