Recepten met quinoa volle korrel en meel 

Quinoasalade met hazelnoten

Quinoa smaakt het lekkerste onder de vorm van een salade. Je kan het vermengen met wat rauwe groentjes zoals een fijn gesnipperde venkel, geraspte wortel of heel fijn geschaafde kool. Met de hazelnoten lever je een eiwitbron waardoor de salade extra voedzaam wordt en ideaal past in je vegane maaltijd.

> RECEPT                                                           

 

Marokkaanse quinoasalade

Een salade om duimen en vingers af te likken. Alle oosterse smaken gaan in de dressing die deze salade volledig oppimpt: kruidnagel, kaneel, kardemom, komijn, koriander, ... 

> RECEPT                                                                

 

Groentesoep met quinoa

Onze bio-dynamische quinoa kan je gebruiken in de soep i.p.v. vermicelli: gezond en voedzaam!. Strooi enkele eetlepels in bijvoorbeeld je groentesoep of minestrone.

> RECEPT     

                                                           

 

Glutenvrije hazelnootkoekjes

Een graanmolen is onmisbaar in de glutenvrije keuken. Zo maal je in een oogwenk quinoa tot quinoameel, de basis voor je glutenvrij gebak, zoals deze koekjes. Vermeng eventueel met andere glutenvrije melen zoals rijst-, gierst- of boekweitmeel voor meer evenwicht in smaak en meer voedzaamheid. Een tip: rol glutenvrije koekjes steeds uit tussen twee vellen bakpapier zodat ze niet breken.

> RECEPT