Hartige recepten met speltbloem

Focaccia

Met Demeter speltbloem kan je de perfecte focaccia bakken: voedzaam en licht verteerbaar. Geef je focaccia een mediterrane toets er strooi er rozemarijn, oregano of tijm over. Je kan het platte brood ook hartiger maken met wat kaas, olijven, pesto of zongedroogde tomaten. Serveer de focaccia bijvoorbeeld bij vegetarische mezze of tapas. Heerlijk!

> RECEPT

 

Vegane worstenbroodjes

Gebruik Demeter speltbloem om vegane worstenbroodjes te bakken. Met de vulling kan je variëren om een 'worstachtig' resultaat te bekomen. Denk hierbij aan gekruid seitangehakt of gemalen noten. In dit recept gaan we voor het laatste. 

> RECEPT

 

Empanadilla's

De zuiderse klassieker in een wip gemaakt met Demeter speltbloem en bouillon. Gebruik je frigorestjes als vulling: gare groenten, kaasrestjes, noten, seitangehakt, gekookte granen, ... Varieer er op los! Deze hartige gebakjes zijn voedzaam als lunch of pick nic in plaats van boterhammen.

> RECEPT

 

Gebakken speltsneetjes

Maal in je graanmolen de Demeter spelt volle korrel tot grutten of schroot. Dit grof gemalen graan is veel sneller klaar dan de volle korrel. Schroot of grutten gebruiken is wellicht minder bekend en een leuk recept zijn graansneetjes zoals van spelt. Een gezond en voedzaam bijgerecht!

> RECEPT