Recepten met wit rijstmeel of gemalen volle/halfvolle rijstkorrel




Glutenvrije zoete rijstkoekjes
Een lekker glutenvrij koekje dat je kan bereiden met biologisch-dynamisch wit rijstmeel of met volle of halfvolle rijst die je in de graanmolen fijnmaalt.
Glutenvrije appel-mangocrème
Met biologisch-dynamisch wit rijstmeel of gemalen volle/halfvolle rijst kan je verschillende crèmes maken. Varieer er op los! De methode is eenvoudig: bind een sap met het rijstmeel. en werk af met een romig wolkje (wat yoghurt, amandelroom, haverroom, room, ...) en eventueel een natuurlijke zoetmiddel zoals esdoornsiroop. Zo tover je in geen tijd een glutenvrij en gezond dessertje op tafel.
Glutenvrije sinaasappel of citroencrème
Zoals het principe van de appel-mangocrème kan je ook een sinaasappel- of citroencrème maken. In plaats van een sap te binden, wordt er hier een plantaardige melk gebonden. We raden aan om hiervoor amandel- of havermelk te gebruiken. Wanneer je na enkele minuten roeren vladikte hebt bereikt, werk je het dessertje af met wat sinaassap of -rasp.
Glutenvrije fruitcake
Deze glutenvrije fruitcake kan je maken met seizoensfruit. Varieer met bessen, bramen, kersen, peren, rabarber, ...