Recepten met wit rijstmeel of gemalen volle/halfvolle rijstkorrel

Glutenvrije zoete rijstkoekjes

Een lekker glutenvrij koekje dat je kan bereiden met biologisch-dynamisch wit rijstmeel of met volle of halfvolle rijst die je in de graanmolen fijnmaalt.

> RECEPT         

                                                 

 

Glutenvrije appel-mangocrème

Met biologisch-dynamisch wit rijstmeel of gemalen volle/halfvolle rijst kan je verschillende crèmes maken. Varieer er op los! De methode is eenvoudig: bind een sap met het rijstmeel. en werk af met een romig wolkje (wat yoghurt, amandelroom, haverroom, room, ...) en eventueel een natuurlijke zoetmiddel zoals esdoornsiroop. Zo tover je in geen tijd een glutenvrij en gezond dessertje op tafel. 

> RECEPT                                                              

 

Glutenvrije sinaasappel of citroencrème

Zoals het principe van de appel-mangocrème kan je ook een sinaasappel- of citroencrème maken. In plaats van een sap te binden, wordt er hier een plantaardige melk gebonden. We raden aan om hiervoor amandel- of havermelk te gebruiken. Wanneer je na enkele minuten roeren vladikte hebt bereikt, werk je het dessertje af met wat sinaassap of -rasp.

> RECEPT                                                            

 

Glutenvrije fruitcake

Deze glutenvrije fruitcake kan je maken met seizoensfruit. Varieer met bessen, bramen, kersen, peren, rabarber, ... 

> RECEPT